Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului va săvârși Sfânta Taină a Botezului pentru 11 tineri din sistemul instituționalizat de protecție a copilului

Duminică, 26 octombrie a.c., la finalul Sfintei Liturghii oficiate la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Zalău, Preasfinția Sa, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, va săvârși Sfânta Taină a Botezului pentru un număr de 11 tineri, cu vârsta cuprinsă între 19 și 32 de ani.

Acești tineri au fost crescuți în sistemul instituționalizat de protecție a copilului, iar la vârsta majoratului au ajuns pe stradă. În momentul de față ei locuiesc, împreună cu alți 9 tineri, într-o centrală dezafectată din cartierul Simion Bărnuțiu. De mai multă vreme, Episcopia Sălajului este preocupată de situația lor socială și spirituală, derulând în momentul de față un program de asistență și sprijin pentru ei.

Datorită faptului că acești tineri nu au fost botezați până acum, ei și-au manifestat această dorință, iar cu binecuvântarea și sub îndrumarea Preafințitului Petroniu, a fost început un program de catehizare, care va fi încununat prin primirea Sfintei Taine a Botezului.

Credincioșii care doresc să sprijine acțiunile sociale și misionare ale Bisericii Ortodoxe sunt rugați să ia legătura cu Sectorul Social al Episcopiei Sălajului.

Biroul de presă al Episcopiei Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente