Preasfințitul Părinte Visarion a prezidat lucrările Conferinței lunare a preoților din Protopopiatul Tulcea

La Biserica Buna – Vestire din Tulcea s-a desfășurat astăzi, 16 martie, conferința lunară a preoților din Protopopiatul Tulcea.

Lucrările au fost prezidate de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care în deschiderea ședinței a adresat un cuvânt arhieresc în care a vorbit despre importanța sărbătorii Învierii Domnului în viața creștină, accentuând faptul că anul acesta și în 2011 data Paștilor este comună pentru ortodocși și catolici, ceea ce poate însemna o mărturie comună a creștinătății depusă în contextul lumii secularizate în care trăim.

După susținerea referatului „Importanța Sfântului Ioan Scărarul în viața creștină” de către unul din preoții rânduiți, au fost abordate și tratate probleme administrative și economice care privesc direct viața parohiilor tulcene.

S-a pus accent pe programele și activitățile culturale și filantropice derulate sau care urmează a se desfășura în perioada Postului Mare în Episcopia Tulcii. Este vorba despre a doua ediție a concursului Pelerinaj spre Înviere, expoziția de icoane Învierea Domnului în culorile Dobrogei și acțiunea filantropică Lumina lui Hristos luminează tuturor, informează episcopiatulcii.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente