Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria va fi prezent mâine la hramul parohiei ortodoxe române din Cenadul Unguresc, Ungaria

Sute de credincioși români din Ungaria, dar și din țară sunt așteptați mâine, 15 mai, la hramul parohiei ortodoxe române din Cenadul Unguresc. Evenimentul va începe cu slujba arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, informează Radio TRINITAS.

„Va fi sărbătorit hramul acestei parohii la care vor participa toți preoții Episcopiei ortodoxe române din Ungaria. La acest hram va fi prezent și grupul psaltic ‘Katharsis’ al Episcopiei Caransebeșului, împreună cu reprezentanți ai acestei Episcopii. La acest eveniment de seamă vor participa și diferite oficialități din partea locului, dintre care și doamna ambasador Irina Comaroschi, ambasadorul României la Budapesta. Sărbătoarea hramului va începe mâine dimineață la orele 10:00 la orele Ungariei și vor participa credincioși din această localitate care se găsește nu departe de orașul maghiar Seghedin”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente