Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria și un grup de pelerini în vizită în Episcopia Oradiei

Un grup de credincioși ortodocși din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în frunte cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, Întâistătătorul acestei eparhii, au fost ieri, 29 iulie, oaspeții Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei. Preasfinția sa le-a adresat un cuvânt de bun venit și a prezentat oaspeților istoricul Episcopiei Oradiei, evocând legăturile istorice dintre românii din Bihor și cei din Ungaria. Cu acest prilej, au fost vizitate reședința, paraclisul cu hramul „Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest și Sava Brancovici, Mitropoliții Transilvaniei” și birourile Centrului Eparhial.

Preasfințitul Părinte Siluan și credincioșii români din Ungaria și-au exprimat mulțumirea pentru primirea aleasă, fiind încântați de toate cele văzute și manifestându-și dorința de a mai face astfel de vizite și pelerinaje în Episcopia Oradiei, pentru continuarea și întărirea bunelor relații frățești dintre românii aflați de o parte și de cealaltă a graniței, dar aparținând aceleiași Biserici, ca fii și fiice ale aceluiași Neam.

La finalul vizitei, Preasfințitul Părinte Sofronie a oferit oaspeților un semn de binecuvântare, cărți și reviste religioase și culturale editate de Episcopia Oradiei. Distinșii oaspeți au dăruit celui care le-a fost Întâistătător vreme de opt ani, fotografii din timpul arhipăstoririi în Eparhia Giulei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…