Preasfințitul Părinte Gherasim, la Mănăstirea Turnu cu prilejul hramului

Ieri, 6 august 2009, în ziua în care Biserica Ortodoxă a prăznuit Schimbarea la Față a Domnului, Preasfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Turnu, cu prilejul serbării hramului.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru ierodiacon monahul Melchisedec de la Schitul Cornet și ca preot părintele diacon Constantin Olariu pe seama bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din Parohia Drăgoești I, Protoieria Drăgășani, județul Vâlcea.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gherasim, a explicat pericopa evanghelică citită astăzi la Sfânta Liturghie subliniind importanța minunii „Schimbării la Față”, săvârșită de Mântuitorul nostru Iisus Hristos pe Muntele Taborului, minune ce face parte din seria minunilor asupra propriei Persoane, arătând că a sosit vremea să ne schimbăm și noi haina sufletului, curățindu-o prin Taina Mărturisirii în această perioadă de post și rugăciune, înfrânându-ne pornirile trupului, pecetluind astfel calea spre mântuire prin faptele milei trupești și sufletești.

La hramul Mănăstirii Turnu au participat părinții stareți de la Mănăstirile Stânișoara, Cornet, Troianu și Cozia, preoți și credincioși din parohiile învecinate și foarte mulți pelerini din țară și de peste hotare.

Sursa: episcopia-ramnicului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…