Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni

Duminică, 21 martie 2010, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni, înconjurat de un sobor din care au făcut parte preacuviosul părinte Protosinghel Rafail Mîț, exarhul Mânăstirilor și Schiturilor, preacucernici părinți consilieri Enașcu Daniel-Florin și Dincă Ovidiu, preacucernicul părinte Stancu Bogdan Ionuț, protopop de Urziceni, și preacucernici părinți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de câțiva membri ai coralei „Armonia” din Constanța, informează sf-esc.ro.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre duminica a cincea din Post ce aduce în prim plan modelul de căință al Cuvioasei Maria Egipteanca, care din abisurile cele mai adânci ale păcatului și ale desfrâului a ajuns pe culmile sfințeniei.

În aceste zile, racla cu moaștele Sfântului Apostol Andrei și racla cu sfintele moaște de la Mânăstirea „Sfinții Voievizi” din Slobozia au făcut un popas la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni, devenind deja o tradiție pentru acest oraș, ca în fiecare an, în Postul Mare credincioșii să se poată ruga Sfintelor Moaște. La această mare sărbătoare au participat autorități locale, preoți și numeroși credincioși din municipiul Urziceni și din parohiile vecine.

Comentarii Facebook


Știri recente