Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei – 24 de ani de episcopat la Arad

În fiecare an, la 2 decembrie, clerul și credincioșii Eparhiei Aradului și Hunedoarei sărbătoresc cu multă bucurie și emoție ziua înscăunării Preasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu ca Episcop al Eparhiei arădene și hunedorene, anul acesta fiind a 24-a aniversare.

Înconjurat de colaboratorii de la Centrul eparhial, de Protopopi, preoți, reprezentanți ai autorităților publice municipale și județene și de credincioși la slujba de mulțumire, Preasfinția Sa a oferit o recepție la Reședința Eparhială, marți, orele 12, a.c, subliniind că ziua de astăzi marchează un moment important din viața Episcopiei Aradului și Hunedoarei, pus încă din anul 1984 sub semnul Unirii de la 1 Decembrie 1918 și mai apoi sub cel a Zilei Naționale bisericești de la 30 noiembrie – Ziua Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. În cei 24 de ani de arhipăstorire, Întâistătătorul Episcopiei Aradului și Hunedoarei a contribuit, prin smerenie și răbdare, înțelepciune și neobosită râvnă, la împlininri dintre cele mai frumoase pe tărâm pastoral, administrativ, cultural, social, la loc de frunte situându-se împlinirea visului de veacuri al arădenilor de a înălța o Catedrală Episcopală închinată Sfintei Treimi, ca model al unității poporului însuși. Catedrala va fi sfințită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de membrii Sfântului Sinod, la 6 decembrie 2008.

În cuvintele lor, reprezentanții clerului și ai autorităților locale au subliniat personalitatea Chiriarhului, care cu deosebită pricepere păstorește de aproape un sfert de veac credincioșii ortodocși din hotarul vestic al țării.

La ceas aniversar, în numele clerului și credincioșilor Eparhiei Aradului și Hunedoarei, dorim Preasfinției Sale, Preasfințitului Părinte Episcop Timotei, mulți, binecuvântați și rodnici ani.

Biroul de Presă al Episcopiei Aradului, Ienopolei, Hălmagiului și Hunedoarei

Comentarii Facebook


Știri recente