Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a slujit Sfânta Liturghie în parohia Aletea – Ungaria

În Duminica a doua a Postului Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a slujit Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu preotul paroh Alexandru Șereș în Parohia Aletea (Elek), din Protopopiatul Giulei, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Alături de credincioși, în Biserica din Aletea au mai fost prezenți domnul Ioan Fodoreanu, Consulul General al României la Giula, domnul Pluhár László, Primarul Aletei (un orășel cu aproximativ 5.000 locuitori, cu o importantă minoritate germană, mai ales în trecut, dar și cu o minoritate românească) și domnul Ioan Selejan, Președintele Autoguvernării Minoritare Românești Locale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Siluan le-a prezentat și credincioșilor prezenți concluziile discuțiilor avute în decursul săptămânii trecute cu domnul Primar și cu Președintele Autoguvernării Minoritare Românești din Aletea, în legătură cu intenția Primăriei de a sprijini la restaurarea clădirii care adăpostește capela românească, din fonduri proprii și prin înaintarea de concursuri pentru obținerea de fonduri din surse externe. Totodată s-a stabilit ca cimitirul românesc (care se află în proporție de 43% în proprietatea Parohiei și 57% în proprietatea Primăriei, și nu își va schimba acest statut), să fie administrat pe mai departe de către Primărie, care va sprijini, în schimb, la funcționarea în bune condiții a parohiei. Credincioșii prezenți, între care s-au numărat și membri ai Consiliului Parohial din Aletea, au agreat această propunere, care va fi pusă în practică de acum înainte.

Comentarii Facebook


Știri recente