Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a vizitat Azilul de bătrâni „Marginea Lend” din Reșița

În ajunul prăznuirii zilei internaționale a femeii, 8 martie, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a făcut o vizită misionară și de suflet bătrânilor din azilul cartierului Margina Lend – Reșița, informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului. În debutul vizitei, Preasfinția Sa a săvârșit Slujba Vecerniei în Biserica aflată în incinta azilului.

Biserica Parohiei „Sfântul Apostol Petru și Pavel” Margina Lend din Reșița, funcționează în incinta azilului de bătrâni din același cartier și împlinește un dublu rol în această comunitate. Ținând seama de faptul că se află într-un cartier important al Reșiței, această biserică împlinește atât misiunea de biserică parohială, dar în același timp susține și o activitate social-caritativă permanentă pentru vârstnicii care trăiesc în acest așezământ.

Construită între anii 2000-2004, biserica a fost binecuvântată, pentru a se putea sluji în ea, în anul 2005 de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, pe atunci Episcop al Caransebeșului, deservind la început strict pentru nevoile asistaților azilului de bătrâni reșițean.

Întrucât credincioșii din jurul acestui locaș de cult s-au atașat de această biserică, în anul 2007 s-a conturat o mică parohie care se roagă în această biserică și care sprijină bătrânii singuri ai azilului.

Cu prilejul vizitei chiriarhale, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a cercetat și bătrânii așezământului și a împărțit daruri doamnelor și bătrânelor care viețuiesc și lucrează în așezământ. Apoi, cu binecuvântarea și participarea Preasfinției Sale, a avut loc un program religios – artistic dedicat vârstnicilor și în special doamnelor, cu prilejul „Zilei Internaționale a Femeii” – 8 martie.

În cadrul acestui program au fost prezentate un buchet de cântări atât religioase, dar și instrumental vocale, interpretate de către tinerii grupului „Katharsis” dedicate „femeii creștine”, care au adus lacrima nostalgiei, dar și a speranței pe chipurile îmbătrânite ale asistaților din acest așezământ.

Comentarii Facebook


Știri recente