Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a slujit Sf. Liturghie la parohia Cărbunari din protopopiatul Oravița

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a slujit dumnezeiasca Liturghie, în duminica a IV a din Postul Mare, la parohia Cărbunari din protopopiatul Oravița. Aflată în extremitatea sudică a Eparhiei, parohia Cărbunari este una din cele mai izolate parohii din Episcopia Caransebeșului, vizita arhierească din data de 29 martie constituind un moment de sărbătoare pentru credincioșii din Cărbunari.

După ce și-au întâmpinat Ierarhul la hotarul satului, credincioșii au luat parte la dumnezeiasca Liturghie în cadrul căreia Preasfințitul Părinte Lucian a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Cornel Aldescu, care de peste 30 de ani slujește biserica și credincioșii din Cărbunari.

În încheiere Preasfinția Sa a acordat diplome de cinstire binecredincioșilor creștini, care au susținut activitatea administrativ-gospodărească, misionar-pastorală, dar și social-filantropică a parohiei. Sărbătoarea parohiei s-a încheiat prin participarea credincioșilor la agapa frățească oferită de parohie cu acest fericit prilej.

Sursa: Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente