Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a resfințit biserica parohiei Șoșdea din protopopiatul Reșița

În duminica a V-a după Sf. Paști, numită și ‘Duminica Samarinencei’, 17 mai 2009, credincioșii parohiei Șoșdea din protopopiatul Reșița au luat parte la scrierea unei file din istoria comunității de care aparțin. Slujba resfințirii bisericii a fost făcută de către Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În prima parte a vizitei pastorale, Preasfinția Sa a resfințit masa sfântului altar, recent renovată, întrucât ajunsese într-o stare avansată de degradare. Mai apoi Chiriarhul a săvârșit sluba de resfințire a interiorului bisericii, respectiv a picturii restaurate, după care a săvârșit Sf. Liturghie arhierească.

În cadrul dumnezeieștii Liturghii, la care au participat sute de credincioși, Preasfinția Sa a hirotesit întru sachelar pe părintele paroh Sorin Belu, care în decurs de un an și jumătate de la instalarea ca preot paroh al parohiei Șoșdea a intreprins ample lucrări de renovare a bisericii și a casei parohiale.

La sfârșitul Sf. Liturghii Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a îndemnat pe credincioși la dragoste și atașament față de biserică și față de semenii lor, mulțumind în încheiere preotului paroh, tuturor ctitorilor lucrătorilor și ostenitarilor, care s-au implicat în procesul de restaurare a frumoasei bisericii din parohia Șoșdea. Pentru acestea, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a oferit un act de cinstire domnului primar al comunei Măureni, comună din care face parte și satul Șoșdea, edil care s-a implicat cu multă dragoste și atașement în nevoile bisericii, sprijinind comunitatea ortodoxă din localitatea Șoșdea. Deopotrivă, onorat fiind, domnul primar a dat citire în fața credincioșilor hotărârii consiliului local, prin care s-a acordat Preasfinției Sale, Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, titlul de cetățean de onoare al comunei Măureni.

Sărbătoarea parohiei Șoșdea a luat sfârșit la căminul cultural, unde toți credincioșii au luat parte la agapa dragostei frățești oferită de parohie cu prilejul acestui eveniment.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente