Preasfințitul Părinte Episcop Gherasim al Râmnicului își sărbătorește ziua numelui

Cu ocazia praznicului Cuviosului Gherasim de la Iordan, astăzi, 4 martie, Preasfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului își sărbătorește ziua numelui. Clerul și binecredincioșii creștini, monahii și monahiile acestei Eparhii au aniversat ziua onomastică a Întâistătătorului scaunului vlădicesc de la Râmnic și au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul sănătății și al vieții, dăruit Preasfinției Sale.

În Catedrala episcopală a fost oficiată o slujbă de mulțumire către Bunul Dumnezeu, care a binecuvântat din belșug pe Preasfințitul Părinte Gherasim cu sănătate și vigoare sufletească și trupească deplină.

Repere biografice

Preasfințitul Gherasim s-a născut la data de 14 noiembrie 1914, în localitatea Muntenii Buzăului, județul Ialomița. La vârsta de 23 de ani a fost tuns în monahism la Mănăstirea Cernica, iar în 1940 a fost hirotonit ierodiacon și apoi preot. În 1952, a fost numit stareț al Mănăstirii Căldărușani, județul Ilfov. Aici, vreme de aproape două decenii, a desfășurat o bogată activitate pe multiple planuri. În anul 1975 a fost ales ca Arhiereu Vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului, cu titulatura de „Piteșteanul”. În 1984, prin votul Colegiului Electoral al Bisericii Ortodoxe Române, a fost ales Episcop titular al Eparhiei Râmnicului și Argeșului, fiind înscăunat în același an, în ziua de 2 decembrie. De atunci și până în prezent, Preasfințitul Gherasim a avut o intensă activitate pastoral-misionară și culturală. Pentru întreaga sa activitate, ca o încununare, dar și o înnobilare, Ministerul Culturii și Cultelor i-a acordat în anul 2005, diploma de excelență pentru întreaga activitate depusă în slujba restaurării monumentelor din Eparhie.

Sursa: www.episcopia-ramnicului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente