Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Drăgășani

În Duminica a IV-a din Postul Sfintelor Paști (a Sfântului Ioan Scărarul), ieri, 14 martie 2010, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Drăgășani, județul Vâlcea, informează episcopia-ramnicului.ro.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, în cuvântul de învățătură rostit, a explicat pericopa evanghelică, relatând viața și opera Sfântului Ioan Scărarul și, totodată, i-a îndemnat pe credincioși să postească și să înmulțească rugăciunea și faptele de milostenie în această perioadă pentru mântuirea sufletului: „…Trebuie să înțelegem cu toții că nu este de ajuns numai să credem dacă nu săvârșim și rugăciunea și postul. Mulți cred numai, însă nu fac nimic pentru a-și îmbogăți credința, pentru a da un suport credinței lor. Unii cred doar ca să aibă o mângâiere intelectuală și mărturisesc că ei cred în Dumnezeu, dar când este vorba de mers la biserică, de rugăciune, când trebuie și să postească atunci faptele lor sunt nule. Cei care cred dar nu săvârșesc și postul și rugăciunea, doar își imaginează că fac acest lucru, însă cei care cred, postesc și se roagă, trăiesc o experiență vie a lui Dumnezeu în ființa lor, ei comunică cu Dumnezeu prin aceste fapte bune, prin aceste virtuți…”

După slujbă, Preasfințitul Părinte Emilian a instalat pe noul protopop de Drăgășani în persoana Părintelui Iulian Mădălin Bușagă și a hirotesit duhovnic pe părintele Vasile Emanoil Găman pentru Parohia Foleștii de Sus, com Tomșani, jud. Vâlcea.

La Sfânta Liturghie Arhierească au luat parte numeroși credincioși din orașul Drăgășani și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…