Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a efectuat o vizită frățească în Grecia

În perioada 24-27 martie 2011, răspunzând invitației adresate de către Înaltpreasfințitul Părinte Ignatios I, Mitropolit de Demetriadis și Almyros și a Înaltpreasfințitului Părinte Daniel, Mitropolit de Kaessariani, Vyron și Ymittos, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a efectuat o vizită frățească în cele două Mitropolii din Grecia, informează arhiram.ro. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat mai multe slujbe arhierești și a vizitat sfinte mănăstiri de aici.

Astfel, în după-amiaza zilei de 24 martie, în Catedrala Mitropolitană „Buna Vestire” din Volos, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba Vecerniei cu Litie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ignatios I, Mitropolit de Demetriadis și Almyros. La finalul slujbei Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în fața oficialităților locale și centrale și a credincioșilor prezenți în Catedrala din Volos.

După slujba Vecerniei a avut loc o procesiune cu icoana „Bunei Vestiri” prin centrul orașului Volos, la care au luat parte peste o mie de credincioși în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Ignatios I și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul. La procesiune au mai participat cadre militare și fanfara din localitate. La finalul pelerinajului, Preasfințitul Părinte Emilian a oferit tuturor credincioșilor Litie.

Vineri, 25 martie, de praznicul Bunei Vestiri, Preasfințitul Părinte Emilian împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ignatios I, alături de un sobor de preoți și diaconi au oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Buna Vestire” din Volos. După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a oferit în dar Înaltpreasfințitului Ignatios o icoană cu chipul Sfântului Ignatie Teoforul.

În după-amiaza zilei de 25 martie Preasfințitul Părinte Emilian a vizitat Mănăstirea „Sfântul Arhanghel Mihail” din apropierea orașului Volos, mănăstire datată din perioada bizantină, unde viețuiesc 40 de monahii și unde emite postul de radio bisericesc „Martor Ortodox”.

În seara aceleiași zile, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Volos, Preasfințitul Părinte Emilian a săvârșit slujba Vecerniei și Acatistul „Bunei Vestiri” și a ținut un cuvânt de învățătură.

Duminică, 27 martie, Preasfințitul Părinte Emilian împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Daniel, Mitropolit de Kaessariani, Vyron și Ymittos și un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Nicolae” din Atena, iar după-amiază cei doi ierarhi au vizitat Mănăstirea „Sfântul Ioan Prodromu” de lângă Atena, mănăstire de maici în cadrul căreia funcționează o editură și o tipografie bisericească.

Vizita Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul în cele două Mitropolii grecești contribuie la dezvoltarea legăturilor frățești și bisericești dintre Arhiepiscopia Râmnicului și cele două Eparhii. În acest context, Preasfinția Sa a propus promovarea unui schimb de pelerinaje între eparhiile amintite pentru o mai bună cunoaștere a spiritualității ortodoxe și a specificului național.

Comentarii Facebook


Știri recente