Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, la al doilea hram al Bisericii ‘Înălțarea Domnului’ din Municipiul Ploiești

Cu ocazia praznicului Sfântului Ștefan cel Mare, ieri, 2 iulie 2009, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Episcop Ciprian Câmpineanul, Vicar patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Înălțarea Domnului din Municipiul Ploiești al cărui al doilea hram este închinat Sfântului Ștefan cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți în frunte cu Pr. Mușat Ștefan.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ciprian a ținut bogat cuvânt de învățătură arătând importanța vieții Sfântului Ștefan sub toate aspectele ei și încurajând pe credincioșii de acum să îl privească nu doar ca pe un conducător de obști ci ca și pe unul care a dus o viață sfântă, exemple fiind mama sa și Daniil Sihastrul, duhovnicul său.

După încheierea slujbei, Preasfințitul Ciprian a binecuvântat numeroșii credincioși prezenți la hram.

În perioada 27 iunie – 3 iulie cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei, la această biserică a fost adusă spre închinare icoana Maicii Domnului, icoană făcătoare de minuni adusă de la Mănăstirea Neamț alături de Sfintele Moaște ale Sf. Simeon din Muntele cel Minunat.

Protoiereu Mușat Ștefan, Protopopiatul Ploiești

Comentarii Facebook


Știri recente