Preasfințitul Părinte Casian, în mijlocul credincioșilor parohiei ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’ din Galați

Joi, 2 iulie 2009, la Galați, Preasfințitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos a săvârșit sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare la biserica ce poartă acest hram, din cartierul I.C.Frimu. Sfântul locaș se află în construcție și, până la finalizarea acestuia, credincioșii pot participa la slujbele dumnezeiești în capela construită în curtea bisericii. Slujba arhierească s-a săvârșit afară, lângă biserica în construcție, în prezența a numeroși credincioși, preoți și diaconi.

În cuvântul său de învățătură, PS Casian a elogiat vitejia și sfințenia marelui voievod român care a stat cu tărie la porțile Moldovei în fața turcilor, apărând credința și tradițiile neamului nostru. De asemenea, ierarhul locului a arătăt cum Ștefan era considerat și cinstit ca un om al curajului, ctitor de locașuri sfinte și apărător al dreptei credințe, încă din viață, nu numai de ai săi ci și de cei străini.

La final, grupul de copii prezenți la sărbătoarea hramului, participanți la programul „Hristos împărtășit copiilor”, au recitat poezii și cântece în cinstea Sfântului și Marelui Voievod al Moldovei. Sărbătoarea s-a încheiat cu participarea slujitorilor și a credincioșilor la o agapă frățească.

Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente