Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul în Duminica a X-a după Rusalii a oficiat Sfânta Liturghie la Sibiu

Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a X-a după Rusalii, în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu. Preasfințitul Episcop Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte preoții slujitori de la biserica sibiană, precum și de la alte parohii, informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Transilvania.

Credincioșii parohiei au venit să se bucure de vizita ierarhului, au participat la Sfânta Liturghie și au primit binecuvântări. Preasfințitul Andrei a citit rugăciunile de binecuvântare și dezlegare de la începerea postului și a rostit la final un cuvântul de învățătură, în cadrul căruia a evidențiat învățăturile desprinse din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie.

„Ne întrebăm dacă și în zilele noastre mai sunt oameni bolnavi precum tânărul lunatic din Evanghelia de astăzi. Atât timp cât nu avem o credință puternică în Dumnezeu, avem bolnavi în familiile noastre, în satele noastre, în țara noastră și în lumea întreagă. Acest lucru este posibil pentru că ne clătinăm de multe ori în credință și căutăm să ne alimentăm poftele trupești, iar rugăciunea o uităm de cele mai multe ori, asemenea ucenicilor din Evanghelie. Aceștia au fost certați de Mântuitorul pentru puțina lor credință, din cauza căreia nu l-au putut vindeca pe lunatic”, a spus Preasfințitul Episcop.

Postul și rugăciunea

Preasfințitul Andrei Făgărășanul a anunțat la final că în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului se va oficia în toate bisericile din țară, în fiecare seară, slujba Paraclisului Maicii Domnului și i-a îndemnat pe credincioși să participe la această slujbă, să se spovedească și să se împărtășească în aceste două săptămâni închinate Maicii Domnului. ‘În acest post noi prindem curaj prin lemnul Sfintei Cruci, pe care îl cinstim și care ne dă putere, pentru că la poalele umbrei Crucii Mântuitorului Iisus Hristos a stat Maica Preacurata, sfâșiată de durere’, a încheiat Preasfințitul Episcop Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente