Preasfințitul Lucian în mijlocul elevilor de la Seminarul Teologic Ioan Popasu

În Duminica a XVII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească înconjurat de un sobor de preoți și diaconi la Paraclisul ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din incinta Centrului eparhial, informează „Ziarul Lumina”. În seara zilei de duminică, 29 ianuarie, elevii Seminarului Teologic ‘Ioan Popasu’ din Caransebeș vor susține, în Sala de festivități ‘Elie Miron Cristea’ a Episcopiei Caransebeșului, un spectacol închinat Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic. Spectacolul va cuprinde lecturi din operele Sfinților Trei Ierarhi și un concert de pricesne, susținut de corul seminarului.

La sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala episcopală cu hramurile ‘Învierea Domnului’ și ‘Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul’ din oraș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi format din părinții profesori ai celor două instituții teologice caransebeșene.

La Sfânta Liturghie vor participa elevii Seminarului Teologic ‘Ioan Popasu’ din Caransebeș, precum și studenții Facultății de Teologie, Științe Sociale și ale Educației.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…