Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a participat la aniversarea a 150 de ani de la întemeierea Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a participat astăzi, 19 aprilie, la aniversarea a 150 de ani de la întemeierea școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău. Preasfinția Sa a oficiat o slujbă de pomenire în memoria celor care au condus de-a lungul timpului această școală și a făcut o serie de cadouri actualei conduceri.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele inspector, Constantin Gherasim: „Alături de un sobor de preoți Preasfințitul Ioachim Băcăoanul a oficiat o slujbă de pomenire a celor care au condus de-a lungul timpului această instituție de învățământ. După aceea, Preasfinția Sa a fost prezent la lansarea numărului omagial al Revistei ‘Muguri de Lumină’ aparținând Școlii Alexandru Ioan Cuza, precum și a volumului ‘Prin copii Dumnezeu salvează lumea’, o lucrare coordonată de Religie ai acestei școli. După acest moment deosebit Preasfințitul Ioachim Băcăoanul a oferit Școlii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Bacău medalia jubiliară de argint lansată la împlinirea a 600 de ani de atestare documentară a Episcopiei Romanului, precum și o diplomă de vrednicie pentru doamna Doinița Sârbu, directoarea instituției”.

Comentarii Facebook


Știri recente