Preasfințitul Gurie, în dialog cu elevii hunedoreni

Peste 200 de copii și tineri, elevi la diverse școli din Hunedoara, au fost prezenți vineri, 8 octombrie, în Catedrala ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din localitate pentru a se întâlni cu Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Întâlnirea a avut un caracter religios, dar și cultural și educativ, tema principală a discuțiilor fiind influența negativă a computerului și a jocurilor virtuale asupra psihicului copiilor. A fost prezentat pe videoproiector un documentar menit să arate atât partea negativă a abuzului de utilizare a computerului, cât și utilitatea acestui aparat electronic în progresul sistemului educațional din întreaga lume. Tinerii prezenți au fost însoțiți de numeroase cadre didactice, care și-au prezentat de asemenea părerile pe această temă. Preasfințitul Episcop Gurie i-a îndemnat pe toți să se implice activ în misiunea pastorală a Bisericii, iar la final le-a oferit iconițe, mulțumindu-le pentru participare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…