Preasfințitul Gurie Gorjeanul sărbatorește astăzi opt ani de slujire arhierească

Preasfințitul Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, sărbatorește astăzi opt ani de slujire arhierească.

Prea Sfinția Sa s-a născut în data de 31 decembrie 1968 în localitatea Huta-Chiuiești, Județul Cluj din părinții Teodor și Maria. După efectuarea studiilor liceale, între anii 1984-1988 a frecventat cursurile Seminarul Teologic din Craiova între anii 1988-1992, iar apoi cursurile Facultății de Teologie din Craiova (1992-1996), cu teza de licență ‘Misiunea B.O.R. între Prut și Nistru. Reorganizarea Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor’, devenind licențiat în Teologie. Între anii 1996 – 2001 a urmat cursurile Facultății de Teologie Catolică și ale Institutului de Teologie Pastoral-Misionară din Padova, Italia. A fost tuns în monahism în anul 1990, la Mănăstirea Lainici – județul Gorj, iar în același an a fost hirotonit diacon și apoi preot.

La data de 5 august 2001a fost hirotonit arhiereu de către un sobor de arhierei în frunte cu Înaltpreasfințitul Teofan Savu, pe atunci Mitropolitul Olteniei, fiind numit Episcop vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei.

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

Comentarii Facebook


Știri recente