Preasfințitul Gurie a slujit la Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel în satul natal

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Huta – Chiuiești, județul Cluj a îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul hramului din acest an, iar un motiv în plus al bucuriei praznicului a fost reprezentat și de prezența Preasfințitului Părinte Gurie în mijlocul credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie, după cum ne-a relatat Secretarul Eparhial, Protos. Nestor Dinculeană.

La invitația Preasfințitului Părinte Gurie, soborul slujitor a fost condus de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, iar cântarea la strană a fost înfrumusețată de o parte a Grupului Psaltic „Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

De asemenea alături de cei doi ierarhi, la oficierea Sfintei Liturghii a participat un impresionant sobor de preoți și diaconi, mulți dintre ei fiind fii ai satului, între aceștia numărându-se P.C. Arhim. Gherontie Ciupe, Marele Eclesiarh al Catedralei Episcopale din Deva și P.C. Arhim. Andrei Coroian, starețul Mănăstirii Nicula.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită Slujba Parastasului pentru pomenirea celor adormiți din mijlocul comunității satului, iar cuvântul de învățătură cu prilejul acestui praznic a fost adresat de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente