Preasfințitul Emilian Lovișteanul a ținut o prelegere despre „Păstrarea identității spirituale” în cadrul Școlii de vară „Europe Direct” Vâlcea

În Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, s-a desfășurat în perioada 20-27 august 2010, a III-a ediție a cursurilor Școlii de vară „Europe Direct” Vâlcea. Proiectul Centrul „Europe Direct” Vâlcea este finanțat de Comisia Europeană și Consiliul Județean Vâlcea.

Între profesorii universitari care au susținut cursuri în cadrul școlii de vară, a fost invitat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Preasfinția Sa a prezentat astăzi, 27 august, în sala de conferințe „Antim Ivireanul”, cursul „Păstrarea identității spirituale”, informează arhiram.ro.

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a evidențiat în prelegerea sa, faptul că tinerii care vor pleca în Europa, în vizită, să lucreze sau să studieze, este necesar ca să-și păstreze identitatea spiritual-ortodoxă, pentru că ea are o bogăție imensă și este folositoare pentru mântuirea sufletului: „O mulțime de occidentali, în secolele trecute, dar și acum în ultimii ani, au trecut la Ortodoxie, pentru că au căutat și au descoperit în această confesiune, lucrarea și adevărul lui Dumnezeu și sensul vieții omului pe pământ, ca legătură permanentă și vie cu Sfânta Treime. În timpul vieții pământești, în om se dă o luptă imensă între a face bine sau a face rău. Însă, binele trebuie săvârșit nu într-un mod egoist, ci într-un mod altruist, pentru că făcând bine semenilor noștri, vom atrage asupra noastră tot binele. Să plecăm în Europa cu acest bagaj spiritual, altfel, ne vom pierde într-o serie de ideologii, care mai de care mai interesante, dar care nu ne aduc nici un folos spiritual”, a spus Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente