Preasfințitul Emilian Lovișteanul a participat la un moment aniversar dedicat primei atestări a orașului Râmnicu Vâlcea

Se împlinesc astăzi, 20 mai, 622 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Râmnicu Vâlcea. În sala de Consiliu a Primăriei a avut loc un moment aniversar, la care a participat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează TRINITAS TV. La final, primarul Râmnicului a oferit Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Emilian și altor personalități plachete și diplome aniversare.

Preasfinția Sa a subliniat faptul că ierarhii care au păstorit Episcopia Râmnicului au lăsat moștenire generațiilor următoare multe valori spirituale: „Putem vorbi despre tradiția culturală prin tipografiile înființate la Râmnic, prin aparițiile editoriale, prin ctitoriile de suflet ale voievozilor și înaintașilor noștri”.

Prima atestare documentară certă a orașului apare într-un hrisov emis de cancelaria domnitorului Mircea cel Bătrân la 20 mai 1388, unde se vorbește de o moară la Râmnic, iar dintr-un alt hrisov, din 4 septembrie 1389, se desprinde formularea „orașul domniei mele, Râmnic”.

Pe durata întregii săptămâni, în Râmnicu-Vâlcea au fost organizate spectacole de artă dramatică, recitaluri de muzică populară și clasică.

Comentarii Facebook


Știri recente