Preasfințitul Emilian Lovișteanul a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Govora din județul Vâlcea

La Mănăstirea vâlceană Govora Sfânta Liturghie a fost oficiată astăzi, 28 februarie, de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Preasfinția Sa a subliniat importanța Mănăstirii Govora pentru poporul român: „Am adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra acestei Mănăstiri și prin ea asupra întregului popor român de-a lungul veacurilor. Sfântul Grigore Palama, pe care îl cinstim astăzi în mod deosebit, a fost contemporan cu începuturile acestei Mănăstiri. Dacă el a fost și rămâne «Teologul Luminii neînserate, Luminii dumnezeiești», această Mănăstire, prin darurile lui Dumnezeu, a revărsat asupra poporului român lumină prin cărțile care s-au tipărit aici, dar și prin cuvântul lui Dumnezeu răspândit de către viețuitorii și viețuitoarele acestei Mănăstiri”.

Mănăstirea Govora, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, este situată la poalele dealului Coșul Mare, pe raza comunei vâlcene Mihăiești, la 6 km de stațiunea Băile Govora.

De asemenea, stavrofora Heruvima Covaci, stareța Mânăstirii Govora a spus: „Sfântă Mănăstire Govora este ctitorie voievodală, aici și-au împletit activitatea voievodală trei mari ctitori, domnitori ai Țării Românești: Domnitorul Radu cel Mare, Domnitorul Matei Basarab și Sfântul Constantin Brâncoveanu”, informează TRINITAS TV.

Numele Mănăstirii Govora vine de la cuvântul slav „gavariti”, care înseamnă „a vorbi”, „a spune” dar și „izvor” sau „murmur de izvor”.

Comentarii Facebook


Știri recente