Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal a sfințit Biserica din orașul Otopeni

Credincioșii din orașul Otopeni se pot închina într-o nouă biserică. Construcția sfântului lăcaș a fost finalizată de curând, iar astăzi, 21 mai, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal a oficiat slujba de sfințire, informează Radio TRINITAS.

Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre efectele slujbei de sfințire asupra unui lăcaș de închinare recent construit: „Atunci când este adus pruncul la Sfânta Biserică i se administrează trei sfinte Taine: Botezul, Mirungerea și Sfânta Euharistie. Sunt cele trei sfinte Taine prin care pruncul cel nou botezat este integrat în Biserică, adică în Trupul tainic al Mântuitorului Iisus Hristos. Prin analogie cu pruncul botezat, iată și la Slujba de Târnosire a unui locaș de cult am săvârșit tot trei sfinte Taine, ca prin aceasta să înțelegem cu toții că edificiul care până acum era o clădire, în momentul Târnosirii încetează a mai fi un simplu edificiu, ci casa lui Dumnezeu și poarta cerului”.

La slujba de sfințire au participat sute de credincioși din orașul Otopeni și din împrejurimi. Lăcașul de cult sfințit astăzi, poartă hramul „Sfinților Împărați Constantin și Elena” și pe cel al „Sfinților Martiri Brâncoveni”.

Comentarii Facebook


Știri recente