Preasfințitul Calinic Botoșăneanul va sfinți mâine capela „Sfinții Doctori Fără de Arginți Cosma și Damian”, Bivolari, jud. Iași

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor va sfinți mâine, 25 noiembrie, capela „Sfinții Doctori Fără de Arginți Cosma și Damian” din cadrul centrului medico-social al comunei Bivolari, jud. Iași.

Capela a fost recent amenajată și urmează să asigure asistență religioasă pentru cei 60 de bolnavi internați în centrul respectiv.

Directorul centrului, Ilie Bamboi a declarat pentru Radio TRINITAS: „Știind că printre alte terapii, bolnavilor le face bine și terapia religioasă. Am găsit un spațiu nefolosit, i-am schimbat destinația și am amenajat o capelă cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Mitropolit Teofan. Construcția capelei s-a desfășurat în perioada aprilie-octombrie. La noi sunt bolnavi care sunt imobilizați, unii sunt cu probleme psihice, nu au locuințe, nu au familii, nu se mai interesează nimeni de ei. În limita posibilităților de care dispunem îi internăm cu toate programele de îngrijire și asistență socială cum sunt reglementate in H.G. 412/2003.”

Comentarii Facebook


Știri recente