Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a împlinit patru ani de la întronizarea în demnitatea de Întâistătător al Eparhiei Giurgiului

Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a împlinit astăzi, 9 aprilie, patru ani de la întronizarea în demnitatea de Întâistătător al Eparhiei Giurgiului. Preasfinția Sa a oficiat, cu acest prilej, slujba Sfintei Liturghii la Biserica Schitului Strâmbu din localitatea Găiseni, Protopopiatul Bolintin.

Ierarhul Giurgiului a fost omagiat aici de mulțimea credincioșilor prezenți, de părinții consilieri ai Centrului Eparhial, de părinții protopopi și părinții stareți ai Mănăstirilor și Schiturilor din cuprinsul Eparhiei, precum și de mulțimea credincioșilor prezenți.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Constantin Buga, vicar administrativ al Episcopiei Giurgiului: „Mulțime de credincioși, monahi, monahii, elevi de la Seminarul Teologic din Giurgiu, precum și un ales sobor de preoți format din părinți consilieri părinți inspectori de la Centrul Eparhial l-au înconjurat cu dragoste pe Preasfințitul Ambrozie adresându-i cuvinte de felicitare pentru tot ce a realizat în această perioadă de când este Episcop, păstor al Eparhiei noastre. La final toți au intonat imnul arhieresc și au cântat ‘Mulți ani trăiască’.”

Schitul Strâmbu a fost reînființat recent și se află sub administrarea Mănăstirii „Buna Vestire” din localitatea Bolintin. Lăcașul datează încă din anul 1510, când a fost zidit de Sfântul Voievod Neagoe Basarab al țării Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente