Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a vizitat sediul administrativ al Episcopiei Giurgiului în ziua prăznuirii Sfântului Gheorghe

Patriarhul României a vizitat vineri, 23 aprilie, Centrul Administrativ al Episcopiei Giurgiului. Preafericirea Sa a fost întâmpinat de către copiii ansamblului folcloric „Mugurel de Vlașca’ din Parohia Meletie, înființat și condus cu multă pricepere de părintele Consilier Mihail Constantin Balaban și de distinsa doamnă preoteasă Prof. Ecaterina Balaban. Copiii au susținut un mini-recital de cântece și dansuri populare, menit să-i introducă pe aleșii oaspeți în atmosfera și tradițiile vechiului ținut al Vlașcăi. În continuare, părintele Mihail Constantin Balaban a prezentat Preafericirii Sale muzeul eparhial, precum și cele două săli tematice intitulate „Gospodăria de Vlașca’. Vădit impresionat de acest veritabil act de recuperare și valorizare a tradițiilor autohtone, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a vorbit celor prezenți despre importanța transmiterii valorilor naționale și despre necesitatea prezentării eficiente a acestora în lumea contemporană. Pentru munca stăruitoare depusă în slujba Bisericii și a culturii românești, părintele Mihail Constantin Balaban și doamna Prof. Ecaterina Balaban au primit din partea Preafericirii Sale, în semn de prețuire și binecuvântare, diploma „Ordinul Sfântului Apostol Andrei’, informează episcopiagiurgiului.ro.

În continuare, domnul prof. Cornel Andrei, directorul Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniu a Jud. Giurgiu, a prezentat Preafericirii Sale și aleșilor oaspeți lucrarea „Nichifor Crainic – Teologie și Filosofie’, editată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și realizată de prof. Alexandru Michiduță. În ambientul deosebit al sălii „Nichifor Crainic’, domnia sa a evocat figura marelui teolog și literat român, insistând asupra importanței pe care opera acestuia o are în cadrul teologiei și creației literare românești. Preafericirea Sa a vorbit celor prezenți despre locul pe care îl ocupă Nichifor Crainic în spațiul teologiei și mai ales în cel al spiritualității românești. Cursurile sale de teologie mistică, opera poetică și articolele sale reprezintă un punct de cotitură în dezvoltarea gândirii și spiritualității românești, revalorizarea lor reprezentând astăzi un demers mai mult decât necesar. De asemenea, Preafericirea Sa i-a felicitat pe toți cei implicați în această restitutio in integrum a operei și figurii marelui teolog și poet român.

Comentarii Facebook


Știri recente