Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinți, mâine, Biserica „Sfânta Treime” din Fetești

În duminica a șasea după Învierea Domnului, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preasfințitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de jos, va sfinți un locaș de cult din orașul Fetești. În calitatea Sa de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel asigură locotenența scaunului Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – eparhie din care face parte locașul ce va fi sfințit -, până la alegerea și instalarea unui nou chiriarh (episcop titular), în a doua jumătate a lunii iunie a acestui an. Slujba de sfințire, săvârșită mâine, 24 mai, va fi urmată de Sfânta Liturghie.

Piatra de temelie a noului locaș de cult, cu hramul Sfânta Treime, a fost pusă în anul 1996, de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon al Târgoviștei, pe atunci Episcop al Sloboziei și Călărașilor. Ridicarea bisericii s-a realizat cu sprijinul financiar oferit de numeroși credincioși și de sponsori.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…