Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinți biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Drumul Taberei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia duminică, 17 mai, slujba de sfințire a bisericii Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Biserica are ca ocrotitori și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, și Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor.

Pe lângă biserica mare, Parohia ‘Nașterea Maicii Domnului’ din Drumul Taberei are și o capelă mortuară. De asemenea, în cadrul acestei parohii funcționează Așezământul social „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. Parohia deține și Biblioteca „Filocalia”, unde enoriașii pot să citească sau chiar să împrumute cărți. Biblioteca deține în prezent 3000 de volume. De anul trecut, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Drumul Taberei se află și o părticică din moaștele Sfântului Mucenic Emilian de la Durostor.

Piatra de temelie a acestui lăcaș de cult a fost pusă în 1997 de către vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist. În prezent la biserică slujesc patru preoți.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente