Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la hramul mănăstirii Sihăstria

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa astăzi, 7 septembrie, și mâine, 8 septembrie 2009, de sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, la hramul mănăstirii Sihăstria.

În această seară, în jurul orei 18:00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va fi primit în mod solemn la Mănastirea Sihăstria de către Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și obștea mănăstirii, când se va oficia în biserica mare a mănăstirii slujba Te-Deumului.

În cursul dimineții de mâine, Părintele Patriarh va oficia slujba de sfințire a bisericii Schitului cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” – Poiana lui Ioan, al Mănăstirii Sihăstria, și va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sihăstria (județul Neamț), vatră monahală unde Preafericirea Sa a intrat în monahism în anul 1987.

Lucrările de construcție ale schitului „Înălțarea Sfintei Cruci” – Poiana lui Ioan au început cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 1994, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei și s-au încheiat odată cu realizarea picturii, anul acesta, împlinindu-se astfel dorința Părintelui Ieroschimonah Paisie Olaru, care a tecut la Domnul în alul 1990, de a se constri un schit în Poiana lui Ioan, lucrare dusă la împlinire de către fiul său duhovnicesc, Părintele Arhimandrit Victorin Oanele, starețul mănăstirii Sihăstria.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…