Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la hramul Mănăstirii ‘Duminica Sfinților Români”

Mănăstirea ,,Duminica Sfinților Români” din Arhiepiscopia Bucureștilor își va sărbători mâine, 21 iunie 2009, hramul. La eveniment va fi prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Sărbătoarea hramului începe încă din această seară, când se oficiază Vecernia Mare unită cu Litia, în cinstea Sfinților Români.

Mănăstirea ,,Duminica Sfinților Români” se află la marginea de sud-est a Capitalei, pe Șoseaua Olteniței, în imediata vecinătate a comunei Popești – Leordeni. Monumentala biserică a mănăstirii a fost ridicată între anii 2003-2006 la inițiativa și cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul.

În curtea Mănăstirii ,,Duminica Sfinților Români” funcționează Atelierele Institutului Biblic de Misiune Ortodoxă și Fabrica de lumânări ,,Făclia Sfinților Români”. De asemenea, în vecinătatea așezământului monahal se află și Gospodăria Centrului Eparhial, ce reunește o seră de legume, o livadă și o plantație de viță de vie. O parte din produsele alimentare obținute aici sunt destinate cantinelor pentru persoane cu venituri materiale reduse din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente