Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită în Spania

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va efectua, în perioada 16-21 aprilie, o vizită canonică în Spania. Întâistătătorul Bisericii noastre va pune piatra de temelie pentru noua Catedrală ortodoxă românească din capitala Spaniei și va sluji în mai multe parohii ortodoxe din Madrid și din împrejurimi.

Mai multe informații despre programul Patriarhului României aflăm de la Preasfințitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei: „Va sosi în jurul orei 11:55 pe aeroportul Barahas din Madrid unde va fi întâmpinat de o delegație în frunte cu Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale. Apoi ne vom deplasa la parohia ‘Preasfânta Fecioara Maria’ unde credincioșii acestei parohii îl vor întâmpina pe Preafericitul Părinte Patriarh. Această parohie este una dintre cele mai vechi din Spania și împlinește anul acesta 30 de ani. Sâmbătă, Preafericitul Părinte Patriarh va vizita Catedrala Ortodoxă Greacă, precum și trei parohii din jurul Madridului. Duminică, 18 aprilie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sluji pe terenul care este concesionat de către Primăria Madridului pentru a construi Catedrala Episcopală Română și va pune piatra de temelie a acestei Catedrale „, informează Radio TRINITAS.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va întâlni, în cadrul vizitei, și cu oficialități ale statului spaniol.

Preasfințitul Părinte Timotei a mai oferit alte informații și a spus: „Luni, 19 aprilie, Preafericirea Sa va avea întrevederi cu președinta comunității de Madrid, Esperanza Aguirre și cu ministrul justiției și cultelor, Francisco Caamaño Domínguez. Seara, Preafericitul Părinte va face o vizită frățească cardinalului Arhiepiscop de Madrid Don Rouco”.

În ultima parte a vizitei, Preafericitul Părinte Daniel va vizita și alte parohii ortodoxe române din Spania, iar acest lucru îl aflăm tot de la Preasfințitul Timotei care a spus: „Marți este programată o vizită în orașul Toledo. Se va vizita Catedrala Arhiepiscopală Catolică, precum și Palatul Arhiepiscopiei unde Preafericitul Părinte Patriarh se va întâlni cu Primatul Spaniei. Marți după masă vom vizita parohia din Toledo. Aceasta va fi o vizită istorică, deoarece niciodată niciun patriarh al niciunei Biserici nu a vizitat Spania”, informează TRINITAS TV.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel efectuează vizita în Peninsula Iberică la invitația Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei.

Comentarii Facebook


Știri recente