PREAFERICITUL PĂRINTE PATRIARH DANIEL VA EFECTUA O VIZITĂ CANONICĂ ÎN MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE, ne informează:

În perioada 13-17 octombrie 2010, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Mitropolia Moldovei și Bucovinei la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan.

Momentul principal al vizitei îl constituie participarea Patriarhului României la sărbătoarea Cuvioasei Parascheva ale cărei sfinte moaște se păstrează în catedrala mitropolitană din municipiul Iași.

Joi, 14 octombrie 2010, orele 9.15, cu ocazia sărbătorii Cuvioasei Parascheva, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, pe un podium amenajat la intrarea în Catedrala mitropolitană.

Vineri, 15 octombrie 2010, orele 10.00, va avea loc festivitatea decernării titlului de Doctor Honoris Causa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de către Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Evenimentul se va desfășura în aula Mihai Eminescu a universității ieșene.

Sâmbătă, 16 octombrie 2010, orele 10.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia o slujbă de pomenire a părintelui ieromonah Paisie Olaru la mormântul său din cimitirul mănăstirii Sihăstria cu prilejul a 20 de ani de la trecerea lui la Domnul. Părintele Paisie Olaru a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați duhovnici ai mănăstirii Sihăstria, vatră monahală unde Părintele Patriarh Daniel a intrat în monahism în anul 1987.

Duminică, 17 octombrie 2010, orele 8.45, Patriarhul României va oficia slujba de resfințire a bisericii mănăstirii Golia și Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

În cursul după-amiezii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va vizita spitalul Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, va sfinți locul pe care va fi construită biserica cu hramurile Sfântul Maxim Mărturisitorul și Sfântul Grigorie Palama din cartierul Munteni-Copou, precum și pictura capelei Seminarului teologic Sfântul Vasile cel Mare din municipiul Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente