Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Germania

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În perioada 9-12 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxembourgului la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Din programul vizitei menționăm următoarele momente principale:

Sâmbătă, 10 septembrie 2011, în cursul dimineții, Patriarhul României se va întâlni cu Eminenta Sa Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop de Freising și München, precum și cu Excelența Sa dr. Johannes Friedrich, Episcopul evanghelic al Bavariei.

În cursul după-amiezii, va vizita Consulatul General al României din München, iar apoi se va întâlni cu doamna Barbara Stamm, președintele Parlamentului Bavarez. Cu acest prilej, vor fi discutate împreună cu autoritățile locale aspecte ale sprijinului constant acordat de acestea Mitropoliei Ortodoxe Române din Germania.

Duminică, 11 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi și preoți ortodocși români și ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va oficia Sfânta Liturghie și va pune piatra de temelie pentru viitoarea biserică românească din München, cu hramurile Înălțarea Sfintei Cruci și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

În cursul după-amiezii, Patriarhul României va adresa un mesaj în timpul festivității de deschidere a celei de-a 25-a Întâlniri Internaționale pentru Pace organizată de Comunitatea Sant` Egidio la München, cu tema „Destinați la conviețuire” („Bound to live together”). În cadrul acestui eveniment, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va întâlni cu Președintele Germaniei, Excelența Sa domnul dr. Christian Wulf.

Luni, 12 septembrie 2011, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va prezenta o expunere intitulată „Dialog teologic și cooperare ecumenică”, în cadrul forumului cu tema Unitatea creștină și dragostea pentru cei săraci, organizat ca parte a Întâlnirii Internaționale pentru Pace, la care va participa și doamna dr. Angela Merkel, Cancelarul Germaniei.

În după-amiaza aceleiași zile, delegația Patriarhiei Române se va întâlni cu domnul dr. Marcel Huber, ministru Secretar de Stat al Guvernului Bavarez, pentru a discuta aspecte privitoare la sprijinirea comunității românești din Bavaria.

Patriarhul României se va întoarce la București în seara zilei de 12 septembrie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente