Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Slava Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos arată Taina Taborului ca fiind Taina Bisericii”

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 6 august, Schimbarea la Față a Domnului. Momentul reamintește credincioșilor de ziua în care Mântuitorul Hristos descoperă lumii că este Fiul lui Dumnezeu făcut om. În toate bisericile și mănăstirile ortodoxe s-a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul Patriarhal „Sfântul Grigorie Luminătorul”, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat importanța acestui Praznic Împărătesc: „Schimbarea la Față a Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos este o sărbătoare care adună în ea înțelesurile duhovnicești ale Crucii și ale Învierii, ale timpului de față și ale timpului sfârșitului lumii, la a doua venire în Slava Mântuitorului Iisus Hristos. Slava Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos pe muntele Taborului arată legătura dintre Cruce și Înviere. Slava aceasta mai arată și Slava iubirii Preasfintei Treimi din Împărăția Cerurilor, chipul bunătăților viitoare. Iar în al patrulea rând, slava Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos arată Taina Taborului ca fiind Taina Bisericii”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente