Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Sfântul Ioan Scărarul este un dascăl al pocăinței, al rugăciunii, al postirii, al virtuților.”

În toate bisericile s-a citit astăzi, 3 aprilie, în duminica a IV-a din Postul Mare, fragmentul evanghelic care ne prezintă vindecarea fiului lunatic (Ev. Marcu cap. IX, vs. 17-32).

În cuvântul de învățătură rostit în Paraclisul din Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a evidențiat importanța rugăciunii și a postului pentru vindecare sufletului și a trupului.

„Rugăciune și postul îl fac pe om smerit. Prin rugăciune multă și prin post omul se smerește și când se smerește se umple de Sfântul Duh întrucât se golește de sine, se golește de egoismul său, și ca atare se umple de iubirea milostivă, de prezența iubitoare și sfințitoare a lui Dumnezeu. Prin rugăciune multă și prin postire dobândim prezența harului Duhului Sfânt. Duhurile necurate nu se tem nici de cuvinte frumoase, nici de cuvinte aspre ci numai de prezența Duhului Sfânt în omul care se roagă cu multă smerenie”, a spus Preafericirea Sa.

Duminica de astăzi este închinată Sfântului Ioan Scărarul ca model de sfințenie și pedagog al rugăciunii smerite a mai arătat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

„Sfântul Ioan Scărarul este un dascăl al pocăinței, al rugăciunii, al postirii, al virtuților. El a trăit în a doua parte a secolului al VI-lea și în prima aparte al secolului al VII-lea și a trecut la Domnul în anul 649. A fost originar din Palestina, dar a trăit în părțile muntelui Sinai și a scris o carte rămasă celebră, Scara virtuților, în care se arată că cele mai mari virtuți sunt smerenia și iubirea curată” a mai spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente