Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, sărbătorit la Catedrala Patriarhală

Ieri, 17 decembrie 2009, de ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Daniel, în Catedrala patriarhală din București, cu ocazia onomasticii, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, PS Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și de un ales sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina’.

În cadrul Sfintei Liturghii, la care au participat și IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, membri ai Permanenței Consiliului Național Bisericesc, ai Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, preoți, profesori de teologie, monahi și mulți credincioși, a avut loc și o rugăciune de mulțumire pentru binefacerile aduse de Dumnezeu asupra Preafericirii Sale, precum și asupra întregii noastre Biserici.

La final, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a rostit un cuvânt de felicitare adresat Părintelui Patriarh Daniel, în care a subliniat că suntem datori să fim recunoscători că Dumnezeu ne ține sănătoși și că ne ajută să lucrăm fiecare în ascultările pe care le-am primit de la Dumnezeu. De asemenea, IPS Calinic a evocat realizările Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române din acest an.

În continuare, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a oferit în dar Patriarhului Daniel, în numele ierarhilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, al clericilor și credincioșilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, un set de sfinte vase din argint și un chivot din argint care reprezintă Catedrala patriarhală în miniatură. „Preafericirea Voastră, vă oferim, ca semn de recunoștință pentru purtarea de grijă și pentru dragostea cu care ne înconjurați, pentru slujirea cu timp și fără timp pe care o manifestați în ogorul Bisericii strămoșești, aceste daruri”, a spus PS Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Aceste popasuri duhovnicești sunt popasuri de recunoștință”

Părintele Patriarh Daniel a mulțumit pentru rugăciunile înălțate cu acest prilej către Dumnezeu și pentru darurile pe care le-a primit și și-a exprimat, de asemenea, recunoștința și față de persoanele care îl ajută să împlinească slujirea la care a fost chemat. „Noi trebuie să mulțumim lui Dumnezeu cu orice prilej. Mulțumim Lui și mulțumim și sfinților al căror nume îl purtăm. Mulțumim Sfântului Prooroc Daniel pentru ajutorul pe care ni l-a dat, iar mâine (n.r.: astăzi, 18 decembrie) vom mulțumi Părintelui nostru Cuvios Daniil Sihastrul de la Mănăstirea Voroneț. Aceste popasuri duhovnicești sunt popasuri de recunoștință și de întărire duhovnicească. În această atmosferă de mulțumire adusă lui Dumnezeu și sfinților Lui, dar și de recunoștință pentru darurile pe care Dumnezeu ni le-a dat prin lucrarea persoanelor, prin lucrarea ierarhilor din Sfântul Sinod, din Sinodul Mitropolitan al Munteniei și Dobrogei și prin lucrarea colaboratorilor de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor și de la Patriarhie. Această conlucrare este o binecuvântare de la Dumnezeu și înseamnă coresponsabilitate și împreună-înmulțire a talanților pe care Dumnezeu i-a dat fiecăruia dintre noi”, a subliniat Patriarhul nostru.

Comentarii Facebook


Știri recente