Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întors din vizita canonică efectuată în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a încheiat astăzi, 21 aprilie, vizita canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei. În această seară, Preafericirea Sa a fost întâmpinat la Catedrala Patriarhală din București printr-o slujbă de Te-Deum, oficiată de Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de soborul de slujitori ai Catedralei, informează Radio TRINITAS.

Alături de Preafericitul Părinte Patriarh s-a aflat Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Preasfințitul Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal și Preasfințitul Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În Catedrala Patriarhală au fost prezenți și membrii Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și ai Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române a menționat, la finalul slujbei, principalele repere, dar și concluzii ale vizitei în Spania și a spus: „A fost o vizită în care am simțit binecuvântarea lui Dumnezeu și ne-am bucurat să vedem o mulțime de frați de-ai noștri ortodocși români care s-au stabilit în Spania. Am văzut pe cei din Madrid și din împrejurimi și am constatat că viața bisericească este în continuă desfășurare acolo. Am vizitat mai multe parohii și a fost un program foarte încărcat, dar pe lângă partea pastorală ne-am mai întâlnit cu oficialități de stat centrale, regionale și locale. Cu o zi înainte de a sosi a fost recunoscută împământenirea istorică pentru toate comunitățile ortodoxe din Spania, cea mai numeroasă fiind comunitatea ortodoxă română. Există aproape un milion de români în Spania. Evenimentul central pentru care am mers a fost sfințirea locului pentru Biserică episcopală care va sluji Episcopului Episcopiei Ortodoxe Române pentru Spania și Portugalia”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit și despre intensificarea rapidă și credibilă a vieții liturgice ortodoxe românești, în condițiile prozelitismului pe care alte confesiuni îl desfășoară în rândurile conaționalilor noștri și a spus: „Este nevoie de Biserici, este nevoie de a continua demersurile pentru a obține teren în vederea construirii de Biserici. Este nevoie de a insista pentru a primi un ajutor din partea statului spaniol, deoarece și românii care lucrează acolo ajută foarte mult prin activitatea lor. Sperăm ca în viitor să poată fi mai mult ajutate comunitățile ortodoxe românești”.

Comentarii Facebook


Știri recente