Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit cu delegația Asociației Mondiale Interparlamentare Elene

În ziua de 4 iulie 2008, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audiență o delegație de parlamentari greci din Europa, SUA, Canada și Australia, reuniți în Asociația Mondială Interparlamentară Elenă (Greacă).

În numele oaspeților, Dl. Georgios Sourlas, vicepreședintele Parlamentului Elen, a mulțumit pentru primire și a elogiat contribuția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în susținerea și afirmarea Ortodoxiei. Excelența Sa a apreciat că Ortodoxia este cea care a ținut unite popoarele din Balcani, în perioade foarte dificile din istoria lor și a păstrat vie conștiința națională. În același timp, acționând unitar, Bisericile Ortodoxe vor putea promova în continuare interesele legitime ale popoarelor din această zonă, în noul context european.

Vicepreședintele Parlamentului Elen și-a manifestat disponibilitatea de sprijinire a schimbului de bursieri și orice altă inițiativă care poate contribui la dezvoltarea legăturilor tradiționale dintre Bisericile noastre.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat bucuria întâlnirii cu reprezentanții poporului grec, membri în Parlamente din diferite țări ale lumii, subliniind că, împreună, clerici și politicieni ortodocși, pot contribui la bunul mers al societății contemporane. În acest sens, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a făcut propunerea ca să fie organizate periodic (la 2-3 ani) întruniri ale liderilor Bisericilor Ortodoxe locale la care să participe și parlamentari ortodocși din state membre ale Uniunii Europene, care pot contribui la conturarea unei strategii comune în promovarea valorilor Ortodoxiei. Propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost primită cu multă receptivitate de către delegația de parlamentari eleni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…