Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Postul Adormirii Maicii Domnului este o perioadă în care cerem mai mult ajutorul Maicii Domnului ca să devenim mai sensibili și să ajutăm mai mult pe semenii noștri”

În toate Bisericile Ortodoxe s-a citit astăzi, 1 august, în Duminica a X-a după Rusalii, fragmentul din Sfânta Evanghelie a Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, capitolul al XVII-lea, versetele de la 14 la 23 care prezintă Vindecarea lunaticului.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul”, al Reședinței Patriarhale din București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat importanța credinței puternice, a rugăciunii și a postului în viața credincioșilor: „Prin credință puternică, rugăciune și post, demonii pot fi biruiți, bolnavul poate fi vindecat și o situație dificilă poate fi schimbată în bine. În pericopa evanghelică de astăzi vedem că toată lucrarea Mântuitorului Iisus Hristos este o lucrare de vindecare și în același timp de întărire în credință. Vindecă cu iubirea Sa milostivă pe acest tânăr bolnav, iar cu dreptatea Sa și cu pedagogia Sa, prin mustrare, îndreaptă mulțimile și le sensibilizează, îndemnându-le să-și sporească credința. În același timp formează duhovnicește pe ucenicii Săi, arătându-le că puterea de vindecare presupune o participare intensă a omului la rugăciune și la practica postului”.

De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a îndemnat pe credincioși, ca în această perioadă de post să sporească în rugăciune și să se înfrâneze de la lucrurile lumești: „Este necesar ca în această perioadă de post să ne înfrânăm atât de la lăcomia pântecelui, cât și de la gânduri rele, cuvinte necugetate și fapte păcătoase pentru a ne sfinți viața. Să urmăm pilda Maicii Domnului în smerenie și ascultare față de Dumnezeu și în același timp să sporim rugăciunea noastră către Dumnezeu și către Maica Domnului. Perioada aceasta a Postului Adormirii Maicii Domnului este o perioadă în care cerem mai mult ajutorul Maicii Domnului ca să devenim mai sensibili și să ajutăm mai mult pe semenii noștri”, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente