Preafericitul Părinte Patriarh Daniel participă la festivitatea întâlnirii de 35 de ani a absolvenților Institutului Teologic Universitar din Sibiu

Marți, 18 august 2009, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române este prezent la întâlnirea cu foștii colegi de la Institutului Teologic Universitar din Sibiu, la 35 de la absolvire.

În acestă dimineață Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a participat, la Mănăstirea Brâncoveanu-Sâmbăta de Sus, alături de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, la Sfânta Liturghie oficiată de către Înaltpreasfințitul Serafim, Mitropolitul românilor din Germania, Europa Centrală și de Nord, Preasfințitul Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord și Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop- Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

După acest moment, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, au oficiat slujba parastasului pentru foștii profesori și colegi trecuți la cele veșnice. La final, Preafericirea Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat că rugăciunea este singurul mod prin care putem păstra legătura cu cei trecuți la cele veșnice.

Sursa : Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente