Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Parabola Fiului risipitor ne descoperă faptul că Dumnezeu este Iubire milostivă”

Pentru creștinii ortodocși astăzi, 20 februarie, este Duminica a doua din perioada Triodului, zi în care, în bisericii, s-a citit pericopa evanghelică ce cuprinde Pilda „Fiului risipitor”.

Parabola ne arată iubirea milostivă a Lui Dumnezeu față de oamenii care se pocăiesc încât ea depășește orice dreptate omenească, a spus Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, în cuvântul rostit in paraclisul patriarhal „Sfântul Grigorie Luminătorul”, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„Parabola Fiului risipitor ne descoperă faptul că Dumnezeu este mai întâi de toate Iubire milostivă, este Bunătate, astfel încât bunătatea sau iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa, fiindcă tatăl din pilda Fiului risipitor este chipul iubirii milostive a lui Dumnezeu Tatăl din Ceruri. Atât de mare este iubirea milostivă a lui Dumnezeu față de oamenii care se pocăiesc încât ea copleșește orice calcul material și orice dreptate omenească. Evanghelia Duminicii Fiului risipitor ne cheamă la spovedanie, la mărturisirea păcatelor, la căință sau regret pentru păcate și la hotărârea de a pune început bun în viața noastră, de a ne îmbrăca cu haina nouă pe care ne-o dau lacrimile pocăinței și taina iertării păcatelor”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente