Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Parastasul de 40 de zile pentru Părintele Arsenie Papacioc, la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va oficia mâine, 27 august 2011, slujba parastasului de 40 de zile de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Părintelui Arhimandrit Arsenie Papacioc. Alături de Preafericirea Sa sunt așteptați să participe ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, preoți și diaconi, credincioși, ucenici și cei care l-au cunoscut și prețuit pe Părintele Arsenie-Duhovnicul de la Malul Mării.

Slujba Parastasului va fi precedată de Slujba Sfintei Liturghii începând cu ora 09:30 la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS, Părintele Arhimandrit Cleopa Nistor, administratorul Așezământului Medical Sfântul Pantelimon din Techirghiol: „La Parastasul care se va oficia mâine sunt așteptați cei care l-au cunoscut, precum și ierarhi, preoți care veneau la Părinte în cursul vieții. Dimineață, la ora 08:30 se vor oficia Slujba Acatistului și Ceasurile, iar la ora 09:30 Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor care vor participa la această Sfântă Liturghie și vor rămâne până la sfârșitul acesteia. După săvârșirea Sfintei Liturghii, în jurul orelor 11:30-12:00, va începe Parastasul pentru Părintele Arsenie Papacioc”.

Părintele Arsenie Papacioc a trecut la Domnul în data de 19 iulie 2011, la vârstă de 97 de ani, și a fost înmormântat pe 21 iulie 2011 la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol.

Comentarii Facebook


Știri recente