Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Memorialul de la Sighet

În a doua zi a vizitei canonice în Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, sâmbătă, 30 iunie 2012, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat în cursul după-amiezii mai multe obiective religioase și culturale din Sighetul Marmației.

Primul popas a fost făcut la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Fosta închisoare din Sighet a fost construită în anul 1897 ca închisoare de drept comun, însă în anul 1950 devine un loc de exterminare pentru elitele țării.

În spațiul de reculegere și rugăciune al muzeului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și delegația însoțitoare au aprins o lumânare în memoria tuturor celor care au trecut la Domnul în celulele închisorii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…