Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Mănăstirea Săpânța Peri

În drum spre Țara Oașului Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat, sâmbătă, 30 iunie 2021, Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Săpânța-Peri, unde a fost întâmpinat de obștea de maici a așezământului, dar și de credincioși din comuna Săpânța.

Patriarhul României a felicitat și binecuvântat obștea de călugărițe în frunte cu maica stareță Agnia Ciuban și pe părintele Grigore Luțai, ctitorul mănăstirii. Preafericirea Sa a mulțumit pentru primire și a dăruit lăcașului o cruce de binecuvântare, Evanghelia cu ilustrații color, noul Liturghier și o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos, informează Ziarul Lumina.

„Mulțumim părintelui Luțai Grigore pentru aceste frumoase cuvinte de întâmpinare și îl felicităm pentru lucrarea pe care a făcut-o aici, mai ales că e vorba de un preot de mir care ctitorește o biserică de mănăstire. Aceasta confirmă cooperarea binecuvântată și frumoasă între parohie și mănăstire”, a spus Patriarhul României, după cum informază TRINITAS TV.

Istoria consemnează pe aceste locuri o mănăstire încă din secolul al XIV-lea. Biserica mănăstirii are o turlă în stil maramureșean de 78 de metri, fiind cea mai înaltă biserică de lemn din lume. Piatra de temelie a actualului lăcaș de cult a fost pusă în anul 1991.

Comentarii Facebook


Știri recente