Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Mănăstirea Jercălăi din județul Prahova

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 28 august 2011, în Duminica a XI-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii a fost citită pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, capitolul al XVIII-lea, versetele de la 23 la 35, care ne prezintă Pilda datornicului nemilostiv.

Credincioșii prezenți la Mănăstirea Jercălăi din județul Prahova au avut prilejul de a asculta cuvântul de învățătură rostit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După cum ne informează Radio TRINITAS, Preafericirea Sa a explicat credincioșilor de ce este nevoie ca omul să fie milostiv: „Evanghelia Duminicii de astăzi ne arată bunătatea și milostivirea lui Dumnezeu pentru oamenii care Îi cer iertare și deodată cu aceasta se arată și dreptatea lui Dumnezeu astfel încât vedem din Evanghelia celor doi datornici că Dumnezeu este deodată milostiv și drept. El îi iartă pe cei care Îi cer iertare și ceartă pe cei care nu sunt milostivi, care doar profită de bunătatea Lui, dar nu arată bunătate semenilor lor”.

Comentarii Facebook


Știri recente