Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Mănăstirea Ghighiu de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii

Peste 10.000 de credincioși au participat astăzi, 24 aprilie 2009, de sărbatoarea Izvorului Tămăduirii, la hramul Mănăstirii Ghighiu. Ei au venit pentru a participa la Sfânta Liturghie, pentru a se închina la moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena dar și pentru a lua apă sfințită.

Încă de la primele ore ale dimineții spre Mănăstirea Ghighiu se indreptau mii de credinciosii ortodocși. Cozile de mașini s-au întins, în apropierea lăcașului de cult, pe mai mult de doi kilometri, pe ambele părți ale drumului. Credincioșii au umplut până la refuz curtea Mănăstirii Ghighiu. Ei au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiată in aer liber, lângă biserica mănăstirii. Credincioșii au avut posibilitatea de a se închina la moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena aduse aseară de la Catedrala patriarhală și la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului aflată la această mănăstire. De asemenea, miile de credincioși au stat câteva ore la rând pentru a lua apă din izvorul tămăduitor aflat în spatele mănăstirii dar și pentru a lua apă sfințită.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar patriarhal, alături de un sobor de preoți și diaconi. La Sfânta Liturghie a participat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care la sfârșitul slujbei a rostit un cuvânt de învățătură celor 10.000 mii de credincioșii.

Dupa Sfânta Liturghie, soborul condus de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a plecat în procesiune spre foișorul unde s-a sfințit agheasma mică. Aici au fost pregătite 10.000 de recipiente, iar credincioșii au putut lua în liniște sticlele cu agheasma mică.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente