Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Iași de hramul Sf. Cuv. Parascheva

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisercii Ortodoxe Române va participa la sfârșitul acestei săptămâni, la Iași, la sărbătoarea Ocrotitoarei Moldovei, după cum informează TRINITAS TV.

Preafericirea Sa, însoțit de Preafericitul Părinte Hristofor, Mitropolitul ținuturilor Cehiei și Slovaciei, vor ajunge la Iași în cursul serii de vineri. Sâmbătă, cei doi Întâistătători vor participa în Catedrala mitropolitană la o slujbă de Te Deum. Programul va continua cu sfințirea și inaugurarea noului sediu al Policlinicii Centrului Medical Providența și vizita la Casa Diaconia – Centrul Multifuncțional de Asistență Socială și Educație și la biserica „Sfântul Sava”. Tot sâmbătă se va face o vizită la Spitalul Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Preafericitul Părinte Hristofor vor oficia duminică, în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascehva, Sfânta Liturghie pe esplanada Catedralei mitropolitane, urmând ca după-amiază să viziteze Mănăstirile Agapia și Văratec.

Luni, Întâistătătorul Bisericii noastre va participa la Sfânta Liturghie săvârșită de Preafericitul Părinte Mitropolit Hristofor, la Mânăstirea Văratec. Programul se va încheia luni după-amiază cu vizitarea Căminului de bătrâni „Monahia Nazaria” al Așezământului monahal.

Foto: Arhivă 2010

Comentarii Facebook


Știri recente